15. oktoober 2010
Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

Ravimivalik on usuküsimus

Teaduspõhises meditsiinis eksisteerib sügavate juurtega usuküsimus – kas valida geneeriline või originaalravim.

Nii originaalravimeid eelistavad arstid kui ka tootjad kinnitavad, et need on paremad. Samas ei ole arstid koopiaravimite kõrvaltoimetest teatanud ning tootjad ei ole valmis ütlema, milline neist pole kvaliteetne. Valdav osa üle poolesajast Meditsiiniuudiste küsitlusele vastanud arstist on veendunud, et geneerilistel ja originaalravimitel on vahe.

Samuti kinnitavad viimasel ajal ajakirjanduses sõna saanud tunnustatud arstid, et nad eelistavad siiski originaalravimeid.

Liitu Meditsiiniuudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Liitu Meditsiiniuudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Kadi HeinsaluMeditsiiniuudiste peatoimetajaTel: 6670 451
Violetta RiidasMeditsiiniuudiste toimetajaTel: 6670 454
Margot VentMeditsiiniuudiste toimetajaTel: 6670 446
Kristiina KäitMeditsiiniuudiste toimetajaTel: 58552330
Karin TammMeditsiiniuudiste sündmuse juhtTel: 513 8862
Minna Liisi LiivrandMeditsiiniuudiste sündmuste projektijuhtTel: 6670 230
Maarja KõrvMeditsiinimeedia müügijuhtTel: 5257708
TellimiskeskusTel: 667 0099