Autor: Triin Tabur • 3. november 2010
Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

Magus jook suurendab diabeediriski

Põhja-Ameerika ülikoolide teadlased on jõudnud uuringus, mille eestvedaja oli Harvardi ülikool, järeldusele, et päevas üks kuni kaks suhkrusisaldusega jooki (portsjoni suurus ei ole avaldatud raportis täpsustatud – toim) tarbivate noorte tõenäosus haigestuda diabeeti on 26% võrra suurem, kui neil, kes tarbivad magusaid jooke harvemini kui korra kuus, kirjutas Eesti Päevaleht.

Ainevahetushäirete esinemise tõenäosus suureneb viis korda ja enamasti on tagajärjeks liigne kehakaal.

Eesti diabeedikeskuse juhatuse liige ja toitumisspetsialist Ulvi Tammer-Jäätes kinnitas selle terviseriski olemasolu.

Liitu Meditsiiniuudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Liitu Meditsiiniuudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Kadi HeinsaluMeditsiiniuudiste peatoimetajaTel: 6670 451
Violetta RiidasMeditsiiniuudiste toimetajaTel: 6670 454
Margot VentMeditsiiniuudiste toimetajaTel: 6670 446
Kristiina KäitMeditsiiniuudiste toimetajaTel: 58552330
Karin TammMeditsiiniuudiste sündmuse juhtTel: 513 8862
Minna Liisi LiivrandMeditsiiniuudiste sündmuste projektijuhtTel: 6670 230
Maarja KõrvMeditsiinimeedia müügijuhtTel: 5257708
TellimiskeskusTel: 667 0099