Autor: Triin Tabur • 3. november 2010
Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine. Magus jook suurendab diabeediriski
Põhja-Ameerika ülikoolide teadlased on
jõudnud uuringus, mille eestvedaja oli Harvardi ülikool, järeldusele, et päevas
üks kuni kaks suhkrusisaldusega jooki (portsjoni suurus ei ole avaldatud
raportis täpsustatud – toim) tarbivate noorte tõenäosus haigestuda diabeeti on
26% võrra suurem, kui neil, kes tarbivad magusaid jooke harvemini kui korra
kuus, kirjutas Eesti
Päevaleht.
Ainevahetushäirete esinemise tõenäosus suureneb viis korda ja enamasti on tagajärjeks liigne kehakaal.
Eesti diabeedikeskuse juhatuse liige ja toitumisspetsialist Ulvi Tammer-Jäätes kinnitas selle terviseriski olemasolu.