Autor: Triin Tabur • 20. detsember 2010
Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

Mardna: Maksulagi põrmustaks tervishoiu

Tallinna Arstide Liidu liige Peeter Mardna märkis ajalehes Pealinn, et valitsusparteide plaan seada sotsiaalmaksule lagi võib anda Eesti tervishoiusüsteemile hävitava hoobi.

«Minu suhtumine on ühene – riik on teinud kõik selleks, et vähendada tervishoiu võimalusi,» ütles Tallinna Arstide Liidu juhatuse liige Peeter Mardna. «Selge on see, et sotsiaalmaksu lagi vähendab tervishoiule antavat raha ja seeläbi vähenevad ka inimeste ravivõimalused.»

Mardna pole rahul ka juba praegu kehtiva korraga, kus dividendid on sotsiaalmaksust vabastatud, mis samuti soosib seda, et kõige rikkamad panustavad tervishoidu kordades vähem kui keskmise ja väikese palga saajad. «See on kõlvatuse tipp, kui ettevõtted maksavad töötajatele miinimumpalka ja võtavad kasumi välja dividendidena, » ütles Mardna.

Liitu Meditsiiniuudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Liitu Meditsiiniuudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Kadi HeinsaluMeditsiiniuudiste peatoimetajaTel: 6670 451
Violetta RiidasMeditsiiniuudiste toimetajaTel: 6670 454
Margot VentMeditsiiniuudiste toimetajaTel: 6670 446
Kristiina KäitMeditsiiniuudiste toimetajaTel: 58552330
Karin TammMeditsiiniuudiste sündmuse juhtTel: 513 8862
Minna Liisi LiivrandMeditsiiniuudiste sündmuste projektijuhtTel: 6670 230
Maarja KõrvMeditsiinimeedia müügijuhtTel: 5257708
TellimiskeskusTel: 667 0099