Autor: Triin Tabur • 21. detsember 2010
Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

Soome kohus lubas tööandjal suitsetamise keelata

Soome kohus otsustas eile, et Saarioineni toiduainetööstus ei pea võimaldama oma valdustes suitsetamist isegi neile töötajatele, kes ei tohi firma territooriumilt ka puhkepauside ajal lahkuda.

Saarioineni kahe aasta eest kehtestatud suitsetamiskeelu kaebas kohtusse Soome toidutöötajate ametiühing. Eriti mõjutas see keeld vahetusega töötajaid, kes ei tohi ettevõtte territooriumilt lahkuda isegi lõunapauside ajal, sest ka lõunal viibitud aja eest saavad nad palka, vahendas e24.ee Soome uudisteprotaali Yle.

Vastavalt kohtu otsusele oli Saarioineni otsus keelata suitsetamine kõigis oma valdustes õiguspärane ega piira ebamõistlikult töötajate isiklikku vabadust. Saarioineni puhul on kohtu hinnangul keeld õigustatud selle ettevõtte maine nõudmistega.

Liitu Meditsiiniuudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Liitu Meditsiiniuudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Kadi HeinsaluMeditsiiniuudiste peatoimetajaTel: 6670 451
Violetta RiidasMeditsiiniuudiste toimetajaTel: 6670 454
Margot VentMeditsiiniuudiste toimetajaTel: 6670 446
Kristiina KäitMeditsiiniuudiste toimetajaTel: 58552330
Karin TammMeditsiiniuudiste sündmuse juhtTel: 513 8862
Minna Liisi LiivrandMeditsiiniuudiste sündmuste projektijuhtTel: 6670 230
Maarja KõrvMeditsiinimeedia müügijuhtTel: 5257708
TellimiskeskusTel: 667 0099