Autor: Triin Tabur • 4. veebruar 2011
Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

Teadlane kasvatab laboris liha

Lõuna-Carolina meditsiiniülikooli teadlane Vladimir Mironov on kümmekond aastat tegutsenud selle nimel, et saada hakkama laboris liha kasvatamisega, ja väidetavalt on teda nüüd edu saatnud, vahendas Eesti Päevaleht.

Mironov arvab, et tema kultuurliha aitab lahendada tulevase üleilmse toidukriisi.

Ja kuidas siis liha kasvatamine käib? Mironovi sõnul väga lihtsalt. Ta võtab kalkunilt teatud embrüorakke, millest kasvavad lihaskoe rakud, ja paneb need toitelahusesse, millest on ka kitosaanist toestik, kus siis liha kondile kasvab. Ja nii ta maailma päästabki.

Liitu Meditsiiniuudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Liitu Meditsiiniuudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Kadi HeinsaluMeditsiiniuudiste peatoimetajaTel: 6670 451
Violetta RiidasMeditsiiniuudiste toimetajaTel: 6670 454
Margot VentMeditsiiniuudiste toimetajaTel: 6670 446
Kristiina KäitMeditsiiniuudiste toimetajaTel: 58552330
Karin TammMeditsiiniuudiste sündmuse juhtTel: 513 8862
Minna Liisi LiivrandMeditsiiniuudiste sündmuste projektijuhtTel: 6670 230
Maarja KõrvMeditsiinimeedia müügijuhtTel: 5257708
TellimiskeskusTel: 667 0099