Autor: Merike Kungla • 9. mai 2011
Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

Vahisalu: südamehädad on juba ka noorukitel probleemiks

Ida-Tallinn Keskhaigla kardioloog Rein Vahisalu sõnul peegeldavad südamehaigused üsna hästi seda, kuivõrd inimese närvikava pingeolukordadele vastu peab, kirjutas Tallinna linnavalitsuse häälekandja Pealinn.

«Näiteks masuajal on südamearstidel patsiente rohkem,» selgitas Vahisalu. «Kes kiirete ja teinekord sõna otseses mõttes põhjapanevate muutustega, näiteks töötuks jäämisega kohaneda ei suuda, on kohanemishaiguste üks riskipatsiente.»

Suuremaks riskirühmaks on mehed, kuna naise eest on loodus paremini hoolitsenud. «Meeste ja naiste füsioloogiline ja biokeemiline erinevus on suur, sest naissuguhormoonid pakuvad veresoonte sisekestale paremat kaitset," lisas kardioloog.

Liitu Meditsiiniuudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Liitu Meditsiiniuudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Kadi HeinsaluMeditsiiniuudiste peatoimetajaTel: 6670 451
Violetta RiidasMeditsiiniuudiste toimetajaTel: 6670 454
Margot VentMeditsiiniuudiste toimetajaTel: 6670 446
Kristiina KäitMeditsiiniuudiste toimetajaTel: 58552330
Karin TammMeditsiiniuudiste sündmuse juhtTel: 513 8862
Minna Liisi LiivrandMeditsiiniuudiste sündmuste projektijuhtTel: 6670 230
Maarja KõrvMeditsiinimeedia müügijuhtTel: 5257708
TellimiskeskusTel: 667 0099