Autor: Merike Kungla • 17. mai 2011
Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

Vähene uni aeglustab ainevahetust

Rootsis Uppsala ülikoolis tehtud uuring näitas, et vähene ja mitte kvaliteetne uni aeglustab ainevahetust. Uuring paljastas, et vähene uni mõjutab hormoonide tasakaalu ning energiakulutust, vahendas Tarbija24 ajalehte Helsingin Sanomat.

Kui organism on tasakaalust väljas, on selle tagajärjeks söögiisu kasv ning energia kulutamise vähenemine. Need omakorda toovad kaasa kaalutõusu. Uurija Christian Benedicti sõnul tagab hormonaalse tasakaalu piisav ja kvaliteetne uni.

«Uuringutulemused näitasid, et näiteks tervetel meestel kahaneb juba ühe magamata öö tõttu keha energiakulutamine ning kasvab söögiisu. See, milline on öine uni, mõjutab energia kulutamist päevasel ajal,» selgitas Benedict.

Liitu Meditsiiniuudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Liitu Meditsiiniuudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Kadi HeinsaluMeditsiiniuudiste peatoimetajaTel: 6670 451
Violetta RiidasMeditsiiniuudiste toimetajaTel: 6670 454
Margot VentMeditsiiniuudiste toimetajaTel: 6670 446
Kristiina KäitMeditsiiniuudiste toimetajaTel: 58552330
Karin TammMeditsiiniuudiste sündmuse juhtTel: 513 8862
Minna Liisi LiivrandMeditsiiniuudiste sündmuste projektijuhtTel: 6670 230
Maarja KõrvMeditsiinimeedia müügijuhtTel: 5257708
TellimiskeskusTel: 667 0099