24. mai 2011
Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

Ministeerium: omaosalus väiksemaks

Plaani kuulub veel 50protsendise soodusmääraga retseptiravimite 12,79 eurose piirmäära kaotamine, kuid selles osas puudub üksmeel haigekassaga. Veel kuulub meetmesse retseptitasu vähendamine ja ravimite käibemaksu alandamine, kuid neid pole ministeerium veel tõsiselt kaalunud.

Terviseala asekantsleri Ivi Normeti sõnul on 12,79 eurose hüvitise piirmäära kaotamine töös. “Ministriga on kokku lepitud, et kohe, kui oleme haigekassaga hinnanud, mis on meetme mõju ravikindlustuse eelarvele, läheb see töösse,” ütles Normet. Piirmäära kaotamine on plaanitud juba 2012. aastasse.

Erinevad seisukohadSotsiaalministeeriumi ja haigekassa hinnang hüvitise maksimummäära kaotamise vajalikkusest ja mõjust on erinev. Asekantsleri sõnul on kahe riigiasutuse arvutuste vahe kümnekordne. Ministeeriumi analüüs näitab, et keskmine mõju kogu ravikindlustuse eelarvele oleks 1,17 miljonit eurot.

Liitu Meditsiiniuudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Liitu Meditsiiniuudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Kadi HeinsaluMeditsiiniuudiste peatoimetajaTel: 6670 451
Violetta RiidasMeditsiiniuudiste toimetajaTel: 6670 454
Margot VentMeditsiiniuudiste toimetajaTel: 6670 446
Kristiina KäitMeditsiiniuudiste toimetajaTel: 58552330
Karin TammMeditsiiniuudiste sündmuse juhtTel: 513 8862
Minna Liisi LiivrandMeditsiiniuudiste sündmuste projektijuhtTel: 6670 230
Maarja KõrvMeditsiinimeedia müügijuhtTel: 5257708
TellimiskeskusTel: 667 0099