Autor: Kadi Heinsalu • 4. juuli 2011
Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

Anneli Talvik: Eks nad peavad tegutsema!

Eesti Perearstide Seltsi juhatuse liige Anneli Talvik sõnas sotsiaalministrile nõudlikus vormis tehtud avalduse kohta puudetõendi esitamisest, et oma otsusest nad ei tagane ja ametnikud peavad tegutsema.

"Eks nad peavad tegutsema," vastas Talvik küsimusele, mis ikkagi saab, kui ministeerium kuidagi ei jõua perearstidega puudetõendite täitmise osas 1. augustiks kokkuleppele. Ministeeriumi esindajad on eelmisel nädala jooksul tema sõnul teada andnud, et riigisüsteemis on kõik nii aeglane, vaja on korraldada riigihankeid, arutada, analüüsida. Samas mõistab sotsiaalminister Hanno Pevkur Talviku sõnul perearste hästi ja valmisolek olukorda lahendada on tal olemas. Ametlikku kohtumist hetkel osapoolte vahel veel toimunud ei ole, pressikonverentsi annavad perearstid juuli lõpus.

Perearstid pole Talviku sõnul selle vastu, et nad üks kord inimese kohta andmeid digiloosse kannavad, küll aga selle vastu, et nad peavad samu andmeid uuesti koostama nn puudetõendi jaoks ja see kõik võtab patsientide raviaega ja pealegi ei kuulu tasustamisele. Samas on riik tema sõnul alt vedanud probleemilahenduse tähtajaga ja kauem perearstid kannatada enam ei soovinud. Ta viitas õiguskantsleri kirjale juba aastast 2003, kus on kirjas, et nn puudetõendite koostamine pole nende töö. Samas on õiguskantsler Indrek Teder leidnud, et see ikkagi on üks nende tööülesandeid ja viidanud, et probleemi lahendus peitub TISi (tervise infosüsteemi) korralikus kasutuselevõtus.

Liitu Meditsiiniuudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Liitu Meditsiiniuudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Kadi HeinsaluMeditsiiniuudiste peatoimetajaTel: 6670 451
Violetta RiidasMeditsiiniuudiste toimetajaTel: 6670 454
Margot VentMeditsiiniuudiste toimetajaTel: 6670 446
Kristiina KäitMeditsiiniuudiste toimetajaTel: 58552330
Karin TammMeditsiiniuudiste sündmuse juhtTel: 513 8862
Minna Liisi LiivrandMeditsiiniuudiste sündmuste projektijuhtTel: 6670 230
Maarja KõrvMeditsiinimeedia müügijuhtTel: 5257708
TellimiskeskusTel: 667 0099