Autor: Violetta Riidas • 23. august 2011
Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

Kariis: arstiks olemine on eluviis

Ida-Tallinna Keskhaigla diagnostikakliiniku juhataja Toomas Kariis pole lihtsalt tubli arst, vaid mees, kes Tallinna Arstide Liidu juhatuse esimehena püüab seista arstikutse huvide eest ja pakkuda erialaühingutes tegutsemise kaudu patsientidele paremaid ravivõimalusi.

“Kuigi olen kasvanud arstide peres, ei püüdnud vanemad mind eriala valimisel suunata, vaid andsid mulle vabad käed,” sõnab doktor Kariis. “Ent teatava eeskuju sain isalt kindlasti ning kaheksanda klassi lõpuks olin end häälestanud lainele, et minust saab arst.”

Arstiks olemine ei ole lihtsalt amet, ütleb ta, see on eluviis. Samuti nagu näitlejad on näitlejad 24 tundi ööpäevas, jälgivad ja jäljendavad inimesi ning harjutavad rolle, õpivad ka meedikud ülikoolis arstiks olemise kunsti ja rolli, millele praktika käigus lisanduvad oskused ja kogemused.Plaan B oli Toomas Kariisi jaoks valida muusikaõpingud, sest tema teine nõrkus on laulmine. Ka praegu võtab kooris laulmine suure osa tema töövälisest elust. Muusikapisik arsti veres on ilmselt samuti pärit laululembeselt isalt, koorijuhist vanaemalt ja organistist vanavanaisalt.Nii oli arstiks saamise alternatiiv muusiku elukutse, aga õnneks läks teisiti ja ta sai sisse Tartu Ülikooli.“Olen kindel, et minu kutsumus on olla arst. See on väga hea amet,” lausub doktor Kariis.

Liitu Meditsiiniuudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Liitu Meditsiiniuudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Kadi HeinsaluMeditsiiniuudiste peatoimetajaTel: 6670 451
Violetta RiidasMeditsiiniuudiste toimetajaTel: 6670 454
Margot VentMeditsiiniuudiste toimetajaTel: 6670 446
Kristiina KäitMeditsiiniuudiste toimetajaTel: 58552330
Karin TammMeditsiiniuudiste sündmuse juhtTel: 513 8862
Minna Liisi LiivrandMeditsiiniuudiste sündmuste projektijuhtTel: 6670 230
Maarja KõrvMeditsiinimeedia müügijuhtTel: 5257708
TellimiskeskusTel: 667 0099