Autor: Triin Tabur • 18. september 2011
Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

Maale tulevad hambaarstid teinekord ka ise kohale

Enamik Viljandimaa omavalitsusi on korraldanud hambaravi nii, et kohalikud inimesed ei peaks kodust kaugele abi otsima sõitma. Arstidel tuleb seepärast aga sageli ette võtta teekond suisa teise maakonda, kirjutas Sakala.

Teisipäeval avati Kolga-Jaani sotsiaalkeskuses hambaravikabinet, kus hakkavad kahel päeval nädalas toimetama Põltsamaa hambaarstid Hele Mägi ja Ene Rosin. Enne pidid kohalikud pikka aega abi otsima Viljandi, Põltsamaa või koguni Tartu arstidelt. Sama lugu on paljudes teistes Viljandimaa omavalitsustes. Tihti kabinet küll töötab, kuid seal tegutsev arst ravib samal ajal ka teises vallas, linnas või maakonnas.

Praegu on oma hambaravikabinet üheksal omavalitsusel. Mõni neist peab teenindama ka naabervaldade elanikke. Vallajuhtide sõnul on väikestesse kohtadesse arsti meelitada raske. Maakonnakeskusest kaugele käimine ei tasu tohtrile inimeste vähesuse tõttu ära ja seepärast on mitmel pool arst kohal üksikutel päevadel.

Liitu Meditsiiniuudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Liitu Meditsiiniuudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Kadi HeinsaluMeditsiiniuudiste peatoimetajaTel: 6670 451
Violetta RiidasMeditsiiniuudiste toimetajaTel: 6670 454
Margot VentMeditsiiniuudiste toimetajaTel: 6670 446
Kristiina KäitMeditsiiniuudiste toimetajaTel: 58552330
Karin TammMeditsiiniuudiste sündmuse juhtTel: 513 8862
Minna Liisi LiivrandMeditsiiniuudiste sündmuste projektijuhtTel: 6670 230
Maarja KõrvMeditsiinimeedia müügijuhtTel: 5257708
TellimiskeskusTel: 667 0099