Autor: Triin Tabur • 19. oktoober 2011
Ainult tellijatele

Maimets: Euroopa kohus astus libedale teele

Euroopa kohus on oma eilse otsusega keelata kõik looteliste tüvirakkudega seotud meetoditele antud patendid läinud väga libedale teele, leiab Tartu Ülikooli rakubioloogia professor Toivo Maimets teadusportaalis Novaator.

Nimelt on kohus oma eilses otsuses märkinud, et mõistet “inimese embrüo” tuleb vaadata kõige laiemas mõttes. Nii on kohtu hinnangul inimembrüo viljastatud munarakk viljastamise hetkest alates, samuti tuleb inimembrüoks lugeda viljastamata munarakk, mille tuum on asendatud täiskasvanud inimrakust pärit tuumaga, samuti tuleb inimembrüoks lugeda viljastamata munarakk, mille jagunemine ja edasine areng on saavutatud stimuleeritud partenogeneesi abil.

Kui oled juba tellija, siis logi sisse või vormista tellimus
EraisikEttevõte
Olen tingimustega nõus
Kaardimaksega
Mobiilimaksega
Jaga lugu
Mu.ee toetajad:
Kadi HeinsaluPeatoimetajaTel: 667 0451
Violetta RiidasToimetajaTel: 667 0454
Siret TrullAjakirjanik-toimetajaTel: 667 0446
Triin Tabur Meditsiiniuudiste toimetajaTel: 6670 455
Karin TammMeditsiiniuudiste sündmuse juhtTel: 513 8862
Maarja KõrvMeditsiinimeedia müügijuhtTel: 5257708