Autor: Triin Tabur • 26. oktoober 2011
Ainult tellijatele

Teadlased jätkavad uuringuid tüvirakkudega

Nädal tagasi teatas Euroopa kohus, et inimese embrüost pärinevatele tüvirakkudele ei saa taotleda patenti. Otsuse vastu protestisid paljud tuntud teadlased. Nädala jooksul on kired pisut hajunud ning mõned patendiõigusega tegelevad juristid näevad kohtu teates isegi häid külgi, teatas Nature.

Advokaatide hinnangul võib uue seaduse interpreteerimine võtta aastaid. Keelatud on patentida rakke, samas lubavad kõik uue regulatsiooni tõlgendused võtta patente uurimismeetoditele. Patentida saab rakkude kasvukeskkonda, laboris kasutatavat varustust ja vajalikke keemilisi ühendeid nii, nagu seda on pidevalt tehtud, kirjutas Novaator.

Kui oled juba tellija, siis logi sisse või vormista tellimus
EraisikEttevõte
Olen tingimustega nõus
Kaardimaksega
Mobiilimaksega
Jaga lugu
Mu.ee toetajad:
Kadi HeinsaluPeatoimetajaTel: 667 0451
Violetta RiidasToimetajaTel: 667 0454
Siret TrullAjakirjanik-toimetajaTel: 667 0446
Triin Tabur Meditsiiniuudiste toimetajaTel: 6670 455
Karin TammMeditsiiniuudiste sündmuse juhtTel: 513 8862
Maarja KõrvMeditsiinimeedia müügijuhtTel: 5257708