20. oktoober 2011
Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

Pereõdede tee retseptiõiguseni kulgeb visalt

Oktoobri teisest poolest alustavad pereõed lõpuks koolitusega, mis annab neile tulevikus piiratud õiguse ravimiretsepte väljastada. Õpinguid koordineerivad TÜ peremeditsiini õppetool ja farmakoloogia instituut, kes on koolitusvajadust kaardistanud.

Koolitused pidid esialgse plaani kohaselt algama juba selle aasta kevadel, kuid erinevatel põhjustel on protsess veninud. Läinud aasta oktoobri lõpus avaldas Eesti Pereõdede Seltsingu tollane juht Kätlin Kosula lootust, et pereõdede piiratud õigus retsepte väljastada hakkab kehtima 2012. aastast. Seegi tärmin lükkub edasi.

Koolituse ühe korraldaja perearst Eret Jaansoni sõnul jagub õppimist umbes 120 tunniks. “Paar päeva on auditoorset õpet, kuid enamik kursusi toimub e-õppe vormis Tartu Ülikooli keskkonnas Moodle,” ütles Jaanson.

Liitu Meditsiiniuudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Liitu Meditsiiniuudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Kadi HeinsaluMeditsiiniuudiste peatoimetajaTel: 6670 451
Violetta RiidasMeditsiiniuudiste toimetajaTel: 6670 454
Margot VentMeditsiiniuudiste toimetajaTel: 6670 446
Kristiina KäitMeditsiiniuudiste toimetajaTel: 58552330
Karin TammMeditsiiniuudiste sündmuse juhtTel: 513 8862
Minna Liisi LiivrandMeditsiiniuudiste sündmuste projektijuhtTel: 6670 230
Maarja KõrvMeditsiinimeedia müügijuhtTel: 5257708
TellimiskeskusTel: 667 0099