Autor: Triin Tabur • 29. oktoober 2011
Ainult tellijatele

Britid loodavad kümnendi pärast kasutusele võtta laboris kasvatatud vere

Teadlaste hinnangul võiks juba paari aasta pärast katsetada inimese peal tüvirakkudest kasvatatud kunstlikku verd. Laboris toodetud naturaalse vere asendus võib sel juhul rutiinsete vereülekannete jaoks kättesaadavaks muutuda juba kümne aasta pärast, kirjutas ERRi teadusportaal.

Teadlased usuvad, et see saavutus toob läbimurde igikestvasse probleemi vereülekannete puhul – doonorite puudusesse. Kunstlikult kasvatatud veri aitaks vältida haiglates defitsiidi teket ning päästa paljusid elusid suurte õnnetuste ja sõdade korral, mil nõudlus vereülekande järele ületab pakkumise.

Kui oled juba tellija, siis logi sisse või vormista tellimus
EraisikEttevõte
Olen tingimustega nõus
Kaardimaksega
Mobiilimaksega
Jaga lugu
Mu.ee toetajad:
Kadi HeinsaluPeatoimetajaTel: 667 0451
Violetta RiidasToimetajaTel: 667 0454
Siret TrullAjakirjanik-toimetajaTel: 667 0446
Triin Tabur Meditsiiniuudiste toimetajaTel: 6670 455
Karin TammMeditsiiniuudiste sündmuse juhtTel: 513 8862
Maarja KõrvMeditsiinimeedia müügijuhtTel: 5257708