Autor: Merike Kungla • 1. november 2011
Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

11. novembril toimub kliiniliste uuringute alane konverents

Ravimitootjate Liidu ja ravimiameti konverentsil "Kliinilised ravimiuuringud - aruka väikeriigi võimalused" arutatakse, kuidas erinevad osapooled Eestis saaksid kliiniliste uuringute edendamisele kaasa aidata. Konverents keskendub uuringuile kui targa ettevõtluse ühele alale.

On teada, et uuringud liiguvad Euroopa Liidust ja Ameerika Ühendriikidest Aasia suunas ning selle põhjuste hulgas on ravimitööstuse soov säästa nii aega kui raha. Samas, koos uuringutega lahkuvad siit ressursid ning uuringute tulemusi on keerulisem paigutada Eesti tervishoiu konteksti. Kas poleks parem, kui uuringud jätkuksid ka siin ning kas on midagi, mida me saame selleks ära teha?

Konverentsi kavas on 3 sessiooni: esimene vaatab uuringute suundumusi ning muuhulgas analüüsib põhjanaabrite kogemusi uuringutest ilmajäämisel ja nende taastoomisel.

Liitu Meditsiiniuudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Liitu Meditsiiniuudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Kadi HeinsaluMeditsiiniuudiste peatoimetajaTel: 6670 451
Violetta RiidasMeditsiiniuudiste toimetajaTel: 6670 454
Margot VentMeditsiiniuudiste toimetajaTel: 6670 446
Kristiina KäitMeditsiiniuudiste toimetajaTel: 58552330
Karin TammMeditsiiniuudiste sündmuse juhtTel: 513 8862
Minna Liisi LiivrandMeditsiiniuudiste sündmuste projektijuhtTel: 6670 230
Maarja KõrvMeditsiinimeedia müügijuhtTel: 5257708
TellimiskeskusTel: 667 0099