Autor: Siret Trull • 7. veebruar 2012
Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

Pelgulinna Sünnitusmaja sai loote tsentraalse jälgimise süsteemi

Pelgulinna Sünnitusmajja soetati annetajate abiga loote tsentraalse jälgimise süsteem, mis võimaldab ämmaemandatel ja arstidel loote seisundit väga täpselt jälgida. Ainulaadne, pea 40 000 eurot maksev süsteem osteti täies mahus lahkete eraisikute ja ettevõtete toetusel.

„Loote tsentraalse jälgimise süsteem on vajalik abivahend mitte ainult probleemsete sünnituste, vaid kõikide sünnituste puhul,” ütles Pelgulinna Sünnitusmaja peaarst Maike Parve. “Süsteemi abil saadav info võimaldab meil hinnata abi andmise vajadust ja operatiivselt reageerida, et vältida loote hapnikupuudusest tekkida võivaid tõsiseid tervisekahjustusi. Samuti võimaldab saadud info ära hoida ebavajalikud kirurgilised sekkumised sünnituse kulgu.”

Kogu vajalikku infot saavad arstid ja ämmaemandad jälgida distantsilt ega pea sünnitajat liigselt segama. “Süsteemi teeb eriliseks asjaolu, et saame loote südametegevusel ja sünnitajal hoida pidevalt silma peal ja samas ei sega me sünnitajat, sest vajalikku infot saame jälgida sünnitustoast väljaspool distantsilt, olgu see siis sünnitusosakonnas ämmaemandate tööpostil arvutist või kasvõi mitu korrust kõrgemal koosoleku ruumis. Meie jaoks tähendab uue süsteemi olemasolu seda, et nüüdsest saame väga täpselt ja üheaegselt jälgida kõiki sünnitajaid, neid häirimata,“ kommenteeris Parve uut süsteemi.

Liitu Meditsiiniuudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Liitu Meditsiiniuudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Kadi HeinsaluMeditsiiniuudiste peatoimetajaTel: 6670 451
Violetta RiidasMeditsiiniuudiste toimetajaTel: 6670 454
Margot VentMeditsiiniuudiste toimetajaTel: 6670 446
Kristiina KäitMeditsiiniuudiste toimetajaTel: 58552330
Karin TammMeditsiiniuudiste sündmuse juhtTel: 513 8862
Minna Liisi LiivrandMeditsiiniuudiste sündmuste projektijuhtTel: 6670 230
Maarja KõrvMeditsiinimeedia müügijuhtTel: 5257708
TellimiskeskusTel: 667 0099