18. mai 2012
Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

Lang: mitte midagi ei saanud aru

16. mail oli riigikogus esimesel lugemisel ravimiseaduse muutmise eelnõu, millega võetakse Eesti õigusesse üle vastav eurodirektiiv.

Kultuuriminister Rein Lang Suur tänu, lugupeetud juhataja! Kuulu järgi olevat tegemist väga hea eelnõuga. Sellega nimelt võetakse Eesti õigusesse üle direktiiv 2010/84/EL, millega kehtestatakse uued meetmed, et tõhusamalt avastada, hinnata ja vältida inimtervishoius kasutatavate ravimite kahjulikke mõjusid. Ma saan aru, et kuna tegemist on Euroopa direktiivi ülevõtmisega, siis kõik need direktiivi muutmist puudutavad asjaolud on parlamendis läbinud vastavad protseduurid ehk siis läbinud ka Euroopa Liidu asjade komisjoni valitsuse positsioonide kinnitamise näol ja parlamendil peaks olema see eelnõu sisu iseenesest juba teada. Mina üritasin ka eelnõu lugeda, mitte midagi ei saanud aru. Aga siia on kirjutatud, et eelnõu eesmärgid on: tugevdada ettevõtete ravimiohutuse järelevalvesüsteeme ja teiseks, tagada kvaliteetsete ravimiohutusandmete kogumine, kolmandaks, määrata ravimiohutuse põhivastutajate selged rollid ja ülesanded. Täpsustatakse ravimi müügiloa omanike, liikmesriikide pädevate asutuste ning Euroopa Ravimiameti rolle ja kohustusi, tugevdada läbipaistvust ja teabevahetust ravimiohutuse küsimustes. Kaasata huvirühmi ravimiohutuse järelevalvesse, sh luua patsientidele võimalus anda otse teada võimalikest kõrvaltoimetest. Lihtsustada ühenduse praeguse ravimiohutuse järelevalve menetlusi ja ratsionaliseerida otsuste tegemist ravimiohutuse küsimustes.

Liitu Meditsiiniuudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Liitu Meditsiiniuudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Kadi HeinsaluMeditsiiniuudiste peatoimetajaTel: 6670 451
Violetta RiidasMeditsiiniuudiste toimetajaTel: 6670 454
Margot VentMeditsiiniuudiste toimetajaTel: 6670 446
Kristiina KäitMeditsiiniuudiste toimetajaTel: 58552330
Karin TammMeditsiiniuudiste sündmuse juhtTel: 513 8862
Minna Liisi LiivrandMeditsiiniuudiste sündmuste projektijuhtTel: 6670 230
Maarja KõrvMeditsiinimeedia müügijuhtTel: 5257708
TellimiskeskusTel: 667 0099