Autor: Kadi Heinsalu • 4. juuli 2012
Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

Terviseamet hoiatab: narkomaanid võivad põdeda siberi katku, botulismi ja teetanust

Terviseamet juhib tähelepanu võimalusele, et süstivad narkomaanid võivad põdeda siberi katku, botulismi ja teetanust.

Hiljuti tuli uudis, et avastati kaks uut siberi katku ehk antraksi juhtu heroiini süstivate narkomaanide seas Kagu-Saksamaal. Euroopa Haiguste Ennetamise ja Tõrje Keskuse andmetel  esines aastatel 2009-2010 siberi katku nakatumist narkomaanide seas ka Inglismaal, Šotimaal ja Loode-Saksamaal.

Analoogsete siberi katku juhtude esinemine narkomaanide seas ei ole välistatud ka mujal Euroopas, hoiatab terviseamet.

Liitu Meditsiiniuudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Liitu Meditsiiniuudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Kadi HeinsaluMeditsiiniuudiste peatoimetajaTel: 6670 451
Violetta RiidasMeditsiiniuudiste toimetajaTel: 6670 454
Margot VentMeditsiiniuudiste toimetajaTel: 6670 446
Kristiina KäitMeditsiiniuudiste toimetajaTel: 58552330
Karin TammMeditsiiniuudiste sündmuse juhtTel: 513 8862
Minna Liisi LiivrandMeditsiiniuudiste sündmuste projektijuhtTel: 6670 230
Maarja KõrvMeditsiinimeedia müügijuhtTel: 5257708
TellimiskeskusTel: 667 0099