• 08.04.13, 15:48
Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine

TAI juhib tähelepanu valmistoodete soolasisaldusele

Tervise Arengu Instituut alustas tänasest taas soolateemalist teavitust, mis suunab inimesi lugema ning võrdlema toiduainete ja valmistoodete pakenditel olevat soolasisaldust, et seeläbi vähendada rahvastiku soolatarbimist. 
Tervise Arengu Instituudi ekspert Tagli Pitsi sõnul tarbivad inimesed soola palju enam kui nad ise arvavad end tarbivat. Soola märkamatu ületarbimine aga kurnab keha ja võib endaga kaasa tuua kõrgvererõhutõve väljakujunemise või süvenemise ning kasvatades veelgi kurvemate tüsistuste võimalusi.

Seotud lood

Uudised
  • 03.04.14, 16:15
Soola tarbimise soovitused võivad olla ülemäära madalad
Taanis tehtud analüüs näitas, et praegused soovituslikud juhised soola tarbimiseks võivad olla liialt madalad ning enamik inimesi ei peaks oma toitumisharjumusi soola tarbimise kohapealt tegelikult muutma.
Töökuulutused
  • 14.04.25, 16:15
Tartu Ülikooli Kliinikum kuulutab välja konkursi juhatuse liikme, õenduse ja patsiendikogemuse juhi valimiseks
Kandideerimise tähtaeg: 12.05.2025

Hetkel kuum

Liitu uudiskirjaga

Telli uudiskiri ning saad oma postkasti päeva olulisemad uudised.

Tagasi Meditsiiniuudised esilehele