Autor: Violetta Riidas • 16. jaanuar 2014
Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

Jäänud on vaid üks kiirabi kohtuasi

Terviseameti peadirektori asetäitja Üllar Kaljumäe sõnul on neil jäänud praeguseks vaid üks kohtuasi.

Kaljumäe: "Kiirabi kohtuasju on veel käimas ainult üks, see on Ida-Virumaal. SA Ida-Virumaa Kiirabi kaebas Terviseameti otsuse kohtusse. Terviseamet valis konkursil teenuseosutajaks AS Karell Kiirabi. Praegu jätkab kuni kohtuvaidluse lõpuni SA Ida-Virumaa Kiirabi teenuseosutamisega. Nende vana lepingut ei lõpetatud, see kehtib kuni 10.märtsini. Me teeme veel sel kuul ettepaneku seda vana lepingut pikendada. Kui SA Ida-Virumaa Kiirabi ei ole mingil põhjusel nõus, on AS Karell Kiirabi Terviseametile kinnitanud, et nad on valmis ise ajutise asendamise korras seni teenust osutama, kuni vaidluse osas jõustub kohtuotsus. Mäletatavasti halduskohus ei rahuldanud Ida-Virumaa Kiirabi kaebust, nüüd on asi edasi antud ringkonnakohtusse."

Kõikidele Ida-Virumaa elanikele on kiirabi igal juhul tagatud ka kohtuvaidluse ajal, kinnitas Kaljumäe. "Terviseamet finantseerib teenust samas mahus ja samasugustel põhimõtetel võrreldes kõikide teiste kiirabiteenuse osutajatega riigis, kellega on sõlmitud uus leping. Narvas ja Narva-Jõesuus osutab kiirabi SA Narva Haigla, kes võitis selles maakonna osas konkursi ja temaga on ka uus leping sõlmitud," selgitas ta.

Liitu Meditsiiniuudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Liitu Meditsiiniuudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Kadi HeinsaluMeditsiiniuudiste peatoimetajaTel: 6670 451
Violetta RiidasMeditsiiniuudiste toimetajaTel: 6670 454
Margot VentMeditsiiniuudiste toimetajaTel: 6670 446
Kristiina KäitMeditsiiniuudiste toimetajaTel: 58552330
Karin TammMeditsiiniuudiste sündmuse juhtTel: 513 8862
Minna Liisi LiivrandMeditsiiniuudiste sündmuste projektijuhtTel: 6670 230
Maarja KõrvMeditsiinimeedia müügijuhtTel: 5257708
TellimiskeskusTel: 667 0099