Autor: Violetta Riidas • 17. jaanuar 2014
Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

Ka krooniliste nahahaigustega on võimalik normaalset elu elada

„Ka krooniliste põletikuliste nahahaigustega on võimalik normaalset elu elada,“ jäi peamise sõnumina kõlama täna Tallinna Ülikoolis toimunud konverentsil „Uut atoopilise dermatiidi, akne ja aktiinilise keratoosi ravis“ esinenud ekspertide sõnavõttudest.

Terje Kukk Tartu Ülikooli nahakliinikust keskendus oma ettekandes atoopilise dermatiidi ravile Eestis. Kukk rääkis, et selle haiguse suuremad probleemid, sügelus ja kuiv nahk, avalduvad just inimese esimesel viiel eluaastal, mis avaldab selgelt negatiivset mõju kogu väikese patsiendi perekonna elukvaliteedile. „Ka edaspidises elus on inimesel tulenevalt sellest haigusest suured riskid nii allergilise nohu kui ka astma tekkeks,“ kirjeldas Kukk. „Haiguse mõju inimese elukvaliteedile on sama nagu psoriaasil või diabeedil.“

„Me ei saa patsiendile lubada tervistumist, kuid me saame tõsta ja parandada selle lapse, patsiendi ja tema perekonna elukvaliteeti,“ ütles Terje Kukk. „Meie eesmärgiks ongi leevendada haiguse sümptomeid, sügelust, kihelust ja ka unekvaliteeti.“

Liitu Meditsiiniuudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Kadi HeinsaluMeditsiiniuudiste peatoimetajaTel: 6670 451
Violetta RiidasMeditsiiniuudiste toimetajaTel: 6670 454
Margot VentMeditsiiniuudiste toimetajaTel: 6670 446
Kristiina KäitMeditsiiniuudiste toimetajaTel: 58552330
Karin TammMeditsiiniuudiste sündmuse juhtTel: 513 8862
Minna Liisi LiivrandMeditsiiniuudiste sündmuste projektijuhtTel: 6670 230
Maarja KõrvMeditsiinimeedia müügijuhtTel: 5257708