Autor: Violetta Riidas • 21. jaanuar 2014
Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

Üleeuroopaline andmevahetus tooks Eestisse rohkem välispatsiente

Eesti raviasutused saavad Euroopa Liidu tervishoiuteenuste arendamise programmidest peamiselt vaid võita. Ekspertide sõnul tagaks suurema ravireisimise Eestisse üleeuroopaline andmevahetus, kirjutas ERR Uudised.

Euroopa Liit püüab oma erinevate e-tervise projektide kaudu patsientide vaba liikumist ergutada. Üheks äsjalõppenud projektiks on epSOS ehk Euroopa patsiendi avatud mugavusteenused. See on laiaulatuslik katseprojekt, mis viidi kuue aasta jooksul läbi mitmes Euroopa riigis, et muuta tervishoiuteenus kättesaadavamaks oma päritoluriigist eemal viibivatele Euroopa patsientidele. 

Projekti tähelepanu keskmes olid digiretsepti, patsiendi terviseseisundi kokkuvõtte ja ravimi müügiteate edastamise kasutuslood. 

Liitu Meditsiiniuudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Kadi HeinsaluMeditsiiniuudiste peatoimetajaTel: 6670 451
Violetta RiidasMeditsiiniuudiste toimetajaTel: 6670 454
Margot VentMeditsiiniuudiste toimetajaTel: 6670 446
Kristiina KäitMeditsiiniuudiste toimetajaTel: 58552330
Karin TammMeditsiiniuudiste sündmuse juhtTel: 513 8862
Minna Liisi LiivrandMeditsiiniuudiste sündmuste projektijuhtTel: 6670 230
Maarja KõrvMeditsiinimeedia müügijuhtTel: 5257708