Autor: Siret Trull • 7. veebruar 2014
Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

Ravimiamet ei prognoosi apteekide asutamise buumi

Ravimiameti peadirektori  Kristin Raudsepa hinnangul võib apteekide asutamispiirangu kaotamise järel toimuda mõningane apteekide avamise taotluste tõus, kuid piirangute kadumine ei tähenda seda, et edaspidi võib igaüks ja kõikjal apteeke avada.

Raudsepp selgitas, et 9. juunist 2014 jõustub riigikohtu otsus, millega kõige lihtsamalt selgitades kaob senine inimeste arvust ja vahemaade mõõtmisest lähtuv apteegi avamise piirang. „Mingil juhul ei anna see põhjust arvata, et siis saab igaüks kõikjale apteeki avada - nõuded, mis peavad tagama kvaliteetse apteegiteenuse, jäävad ju ikka kehtima,“ märkis Raudsepp.

Ta oletab, et nii nagu vahetult enne piirangu kehtima hakkamist suurenes apteekide avamise taotluste arv, toimub küllap mõningane tõus ka kohe pärast piirangu kadumist. „Usun, et edaspidi turg korrastub ja normaliseerub.“

Liitu Meditsiiniuudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Kadi HeinsaluMeditsiiniuudiste peatoimetajaTel: 6670 451
Violetta RiidasMeditsiiniuudiste toimetajaTel: 6670 454
Margot VentMeditsiiniuudiste toimetajaTel: 6670 446
Kristiina KäitMeditsiiniuudiste toimetajaTel: 58552330
Karin TammMeditsiiniuudiste sündmuse juhtTel: 513 8862
Minna Liisi LiivrandMeditsiiniuudiste sündmuste projektijuhtTel: 6670 230
Maarja KõrvMeditsiinimeedia müügijuhtTel: 5257708