Autor: Triin Tabur • 12. veebruar 2014
Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

Erad jäävad haiglavõrgu arengukavas vaeslapse ossa

Riiklik haiglavõrgu arengukava, mis paneb haigekassale kohustuse tellida raviteenuseid eelkõige suurhaiglatelt, on vaiba alt tõmmanud paljudel erakliinikutel.

Jutt käib 523 miljonist eurost ehk just nii suur on haigekassa rahastatava eriarstiabi maht 2014. aastal, vahendas ERR Pärnu Postimeest.

Varem jätkus haigekassa kui Eesti suurima eriarstiteenuste tellija rahast erategijatelegi, kuid aasta-aastalt on tasakaal nihkunud suuresti haiglavõrgu arengukavasse kuuluva 19 haigla kasuks, millega haigekassal on tulenevalt valitsuse määrusest kohustus esmajärjekorras raviteenuste leping sõlmida.

Liitu Meditsiiniuudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Liitu Meditsiiniuudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Kadi HeinsaluMeditsiiniuudiste peatoimetajaTel: 6670 451
Violetta RiidasMeditsiiniuudiste toimetajaTel: 6670 454
Margot VentMeditsiiniuudiste toimetajaTel: 6670 446
Kristiina KäitMeditsiiniuudiste toimetajaTel: 58552330
Karin TammMeditsiiniuudiste sündmuse juhtTel: 513 8862
Minna Liisi LiivrandMeditsiiniuudiste sündmuste projektijuhtTel: 6670 230
Maarja KõrvMeditsiinimeedia müügijuhtTel: 5257708