Autor: Triin Tabur • 20. veebruar 2014
Ainult tellijatele

Revolutsiooniline tüvirakkude uurimus tekitab kahtlusi

Jaanuari lõpus teatasid Jaapani teadlased ajakirja Nature vahendusel potentsiaalselt revolutsioonilisest avastusest, mis võimaldab indutseeritud tüvirakke saada vaid rakkude happega töötlemise läbi. Töö juhtivautori koduinstituut on aga nüüd uurimuse ebakõlade tõttu täiendava uurimise alla võtnud, kirjutas ERRi uudisteportaal.

Jaapani üks tuntumaid uurimisasutusi RIKEN võttis Haruko Obokata uurimise alla pärast veebilehel PubPeer ilmunud kahtlusi uurimust illustreeriva pildimaterjali osas. Vastilmunud töödes näib üks saadud rakkude genoomi analüüsi kujutav foto olevat moonutatud – sellel olevate kontuuride piirjooned on ebatavaliselt selged. Samuti näivad kaks hiirelooteid kujutavat fotot identsetena, kuigi need peaksid näitama kahe erineva eksperimendi tulemusi.

Kui oled juba tellija, siis logi sisse või vormista tellimus
EraisikEttevõte
Olen tingimustega nõus
Kaardimaksega
Mobiilimaksega
Jaga lugu
Mu.ee toetajad:
Kadi HeinsaluPeatoimetajaTel: 667 0451
Violetta RiidasToimetajaTel: 667 0454
Siret TrullAjakirjanik-toimetajaTel: 667 0446
Triin Tabur Meditsiiniuudiste toimetajaTel: 6670 455
Karin TammMeditsiiniuudiste sündmuse juhtTel: 513 8862
Maarja KõrvMeditsiinimeedia müügijuhtTel: 5257708