Autor: Siret Trull • 12. märts 2014
Ainult tellijatele

Leht: Maidani peaarst Olga sobiks Ukraina presidendiks 

Avalikkuse ette lekkinud Eesti välisministri Urmas Paeti ja Euroopa Liidu välispoliitikajuhi Catherine Ashtoni telefonivestluses mainib Paet mitu korda oma Kiievi infoallikana Olgat. Kes on see salapärane naine?

Olga Bogomolets (47) ühines Maidani liikumisega vahetult pärast seda, kui oli laiali aetud esimene, üliõpilaste algatatud väljaastumine Janukovõtši režiimi vastu. Ta organiseeris Kiievi peaväljakul haavatute rehabilitatsiooni koordineerimiskeskuse, mis kogus andmeid aktsioonide käigus kannatanute kohta ja andis välitingimustes esimest arstiabi. Selles keskuses töötas sadu vabatahtlikke kiirabiarste, traumatolooge, kirurge, ajukirurge, medõdesid. Kuigi püüti tegutseda võimalikult steriilselt, ei õnnestunud välitingimustes seda põhimõtet alati järgida. Puudust tunti nii arstimitest kui ka verest, kuid seda laadi üleskutsetele vastas tuhandeid inimesi, kes tõid oma kodustest varudest ravimeid ja loovutasid verd.

Kui oled juba tellija, siis logi sisse või vormista tellimus
EraisikEttevõte
Olen tingimustega nõus
Kaardimaksega
Mobiilimaksega
Jaga lugu
Mu.ee toetajad:
Kadi HeinsaluPeatoimetajaTel: 667 0451
Violetta RiidasToimetajaTel: 667 0454
Siret TrullAjakirjanik-toimetajaTel: 667 0446
Triin Tabur Meditsiiniuudiste toimetajaTel: 6670 455
Karin TammMeditsiiniuudiste sündmuse juhtTel: 513 8862
Maarja KõrvMeditsiinimeedia müügijuhtTel: 5257708