Autor: Siret Trull • 19. märts 2014
Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

Veskimägi: parim mainekujundaja on töö

Tõstamaa perearst Madis Veskimägi perearstiabi võimalusi tutvustavast teavituskampaaniast isiklikku kasu ei looda, kuid usub, et ehk muutub selle tulemusel patsientide liikumine Eestis üldiselt ehk veidi põhjendatumaks.

„Otsest kasu nüüd isiklikult küll ei looda. Sellisel juhul peaksime täpsustama mida selle kasu all mõtelda. Kõige parem mainekujundaja on tegelik töö, ooteaegade puudumine, koduvisiitide tegemine, perearstikeskuse diagnostika ja väikekirurgilised protseduurid. Ühesõnaga võimalikult hea abi kõigile, vajadusel nõupidamine kolleegidega, teise arvamuse küsimine.

Perearstisüsteem, laiemalt kogu meditsiinisüsteem ehk veidi ajutist kasu saab. Patsientide liikumine muutub ehk veidi põhjendatumaks. Kuid põhimõtteliselt ei muutu midagi, sest meie meditsiinikorralduses on süsteemne viga. Perearstide ja eriarstide rahastamine on täiesti erinev: perearstid töötavad pearaha, eriarstid aga teenusehinna põhiselt. Selle tulemus on see, et kannatab perearst, kes tõesti uurib põhjalikult ja laiahaardeliselt, ja võidab eriarst, õigemini vastav raviasutus, kus tehakse arvukalt uuringuid, kuid mis on suuresti mittevajalikud.

Liitu Meditsiiniuudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Liitu Meditsiiniuudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Kadi HeinsaluMeditsiiniuudiste peatoimetajaTel: 6670 451
Violetta RiidasMeditsiiniuudiste toimetajaTel: 6670 454
Margot VentMeditsiiniuudiste toimetajaTel: 6670 446
Kristiina KäitMeditsiiniuudiste toimetajaTel: 58552330
Karin TammMeditsiiniuudiste sündmuse juhtTel: 513 8862
Minna Liisi LiivrandMeditsiiniuudiste sündmuste projektijuhtTel: 6670 230
Maarja KõrvMeditsiinimeedia müügijuhtTel: 5257708