Autor: Triin Tabur • 1. aprill 2014
Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

Praegu möllav Ebola puhang on hullem kui kunagi varem

Guineas möllav Ebola viirus on levinud riigi pealinna ja ka piiridest välja ning võtnud tervishoiuorganisatsioonide hinnangul pretsedenditu epideemia taseme, kirjutas Postimees.

Piirideta Arstide (Medecins Sans Frontieres, MSF – toim) andmeil on sel korral Ebolasse haigestunud ühtekokku 122 inimest, kellest 78 on surnud. Enamik ohvreist on olnud Guineast, kuid Maailma Tervishoiuorganisatsiooni (WHO) teatel on nüüd samasse haigusesse surnud ka kaks inimest Sierra Leones ja üks Libeerias.

«Haiguse leviku osas üle riigi seisame silmitsi seninägematu epideemiaga,» märkis Mariano Lugli, Piirideta Arstide kohalik koordinaator. Kõik varasemad Ebola puhangud on jäänud väiksematesse mastaapidesse, samuti pole haigus reeglina jõudnud suurematesse asulatesse.

Liitu Meditsiiniuudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Liitu Meditsiiniuudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Kadi HeinsaluMeditsiiniuudiste peatoimetajaTel: 6670 451
Violetta RiidasMeditsiiniuudiste toimetajaTel: 6670 454
Margot VentMeditsiiniuudiste toimetajaTel: 6670 446
Kristiina KäitMeditsiiniuudiste toimetajaTel: 58552330
Karin TammMeditsiiniuudiste sündmuse juhtTel: 513 8862
Minna Liisi LiivrandMeditsiiniuudiste sündmuste projektijuhtTel: 6670 230
Maarja KõrvMeditsiinimeedia müügijuhtTel: 5257708
TellimiskeskusTel: 667 0099