Autor: Violetta Riidas • 7. aprill 2014
Ainult tellijatele

Saksa ekspert: üleminek suveajale on ohtlik mõttetus

Möödunud pühapäeval läks Euroopa üle suveajale. Pole välistatud, et Euroopa suurim riik Saksamaa lõpetab kellakeeramise kas siis suve- või talveajale peagi ära, väidab telekanal Deutsche Welle. Kui see juhtub, on suur tõenäosus, et seda teeb kogu sõbralik Euroopa Liit, kirjutas Saarte Hääl. 

Vahetult enne suveajale üleminekut ütles Saksamaa Liitvabariigi ühe suurema ja jõukama liidumaa Baieri majandusminister Ilse Aigner, et säärane eksperiment (ta pidas silmas iga-aastast kellakeeramist – toim) tuleks kiiremas korras lõpetada. Tänavu möödus juba 34 aastat päevast, mil suurem osa tookordse Euroopa Ühenduse liikmesmaid võttis kasutusele suveaja. See on piisavalt pikk aeg, et jõuda lihtsa arusaamani – kellakeeramise protseduurist saadav majanduslik kasu on oluliselt väiksem, kui kunagi arvati. 

Kui oled juba tellija, siis logi sisse või vormista tellimus
EraisikEttevõte
Olen tingimustega nõus
Kaardimaksega
Mobiilimaksega
Jaga lugu
Mu.ee toetajad:
Kadi HeinsaluPeatoimetajaTel: 667 0451
Violetta RiidasToimetajaTel: 667 0454
Siret TrullAjakirjanik-toimetajaTel: 667 0446
Triin Tabur Meditsiiniuudiste toimetajaTel: 6670 455
Karin TammMeditsiiniuudiste sündmuse juhtTel: 513 8862
Maarja KõrvMeditsiinimeedia müügijuhtTel: 5257708