Autor: Violetta Riidas • 8. aprill 2014
Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

Ületöötamine on tapnud noori arste Eestiski

Meditsiiniuudised uuris, milliselt tingimustel oleks Eesti residendid sarnaselt USA kolleegidele nõus töötama 80 tundi nädalas.

Malle Helmdorf, kardioloogiaresident:

Peab tõdema, et nii mina ise kui ka paljud teised residendid töötamegi 60-80 tundi nädalas. Nii suur koormus ei ole kindlasti mõistlik, arvestades, et ettenähtud tööaeg nädalas on 40 tundi. Ületöötamine on tapnud noori arste nii Eestis kui ka mujal, samuti põhjustavad väsimus ja ületöötamine läbipõlemist ning hoolimatust, mis otseselt ohustavad patsientide tervist. Küsimuse asemel, mida oleks vaja, et me rohkem töötaksime, peaks küsima, kuidas saavutada arstidele normaalne tööaeg ja -tingimused. Suurest töötundide arvust on pigem olulisem efektiivsem töökorraldus, kus eriarstid/residendid saaksid oma oskusi maksimaalselt kasutada ning ei peaks väärtuslikku aega kulutama organisatoorsetele küsimustele.

Liitu Meditsiiniuudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Liitu Meditsiiniuudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Kadi HeinsaluMeditsiiniuudiste peatoimetajaTel: 6670 451
Violetta RiidasMeditsiiniuudiste toimetajaTel: 6670 454
Margot VentMeditsiiniuudiste toimetajaTel: 6670 446
Kristiina KäitMeditsiiniuudiste toimetajaTel: 58552330
Karin TammMeditsiiniuudiste sündmuse juhtTel: 513 8862
Minna Liisi LiivrandMeditsiiniuudiste sündmuste projektijuhtTel: 6670 230
Maarja KõrvMeditsiinimeedia müügijuhtTel: 5257708
TellimiskeskusTel: 667 0099