Autor: Kadi Heinsalu • 30. aprill 2014
Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

Apteekrite liit: omandivormi muutuseks andke 8 aastat

Tänaseks ootas riigikogu parandus- ja täiendusettepanekuid nn apteegiseaduse eelnõule (615 SE), mis oli esimesel lugemisel nädal tagasi; tähtajaks saabus kiri ettepanekutega nii sotsiaalministeeriumilt kui ka apteekrite liidult.

Apteekrite liidu esimehe Ülle Rebase nimega kirjas oli ettepanek, et omandivormi muutuseks antaks aega 8 aastat. Kuna proviisoriõpe kestab Tartu Ülikoolis 5 aastat ja kohustuslik stažeerimisaeg on 3 aastat, on see miinimumaeg uute proviisorite ettevalmistamiseks, leiavad apteekrid. "Eraapteegi asutamise võimalus võib olla noorte jaoks oluline motiiv proviisorieriala omandamiseks. Samuti on pikema üleminekuaja korral praegustel mitteproviisoritest apteegiomanikel võimalus omandada vastav haridus, et apteegipidamist jätkata," kirjutas Rebane.

Teiseks tegi liit ettepaneku keelustada apteegis allahindlused käsimüügiravimitele (retseptiravimitele on allahindlused keelatud) ja kõik muud apteegi külastajatele suunatud kampaaniad, sealhulgas kliendikaardid. "Ravimeid tarvitatakse vaid kindla näidustuse korral ja see ei ole tavakaup, mida ostetakse tagavaraks soodustuse tõttu. Kuna reklaamiseadus keelustab tervishoiuteenuste reklaamimise, on ravimite hinnakampaaniad tervishoiuasutuses sobimatud," kirjutas Rebane.

Liitu Meditsiiniuudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Liitu Meditsiiniuudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Kadi HeinsaluMeditsiiniuudiste peatoimetajaTel: 6670 451
Violetta RiidasMeditsiiniuudiste toimetajaTel: 6670 454
Margot VentMeditsiiniuudiste toimetajaTel: 6670 446
Kristiina KäitMeditsiiniuudiste toimetajaTel: 58552330
Karin TammMeditsiiniuudiste sündmuse juhtTel: 513 8862
Minna Liisi LiivrandMeditsiiniuudiste sündmuste projektijuhtTel: 6670 230
Maarja KõrvMeditsiinimeedia müügijuhtTel: 5257708
TellimiskeskusTel: 667 0099