Autor: Triin Tabur • 16. mai 2014
Ainult tellijatele

Seos varajase antibiootikumiravi ja astma vahel leidis kinnitust

Esimesel eluaastal antibiootikumiravi saanud lastel võib astma tekkerisk olla hilisemas elus kahekordne. Samas rõhutavad teadlased, et ravimitel endil ei pruugi siin süüd olla, kirjutas ERRi teadusportaal.

Ekspertide hinnangul seletavad sellist kõrgenenud astmariski nõrgem immuunsüsteem ja geneetilised eripärad. Nii ei leidnud teadlased ajakirjas The Lancet Respiratory Medicine avaldatud uuringus mingit seost antibiootikumide varajase kasutamise ja allergiliste haiguste arengu vahel, lükates ümber teooria, nagu võimendaksid antibiootikumid allergilise astma tekkeriski, sekkudes lapse immuunsüsteemi arengusse.

Kui oled juba tellija, siis logi sisse või vormista tellimus
EraisikEttevõte
Olen tingimustega nõus
Kaardimaksega
Mobiilimaksega
Jaga lugu
Mu.ee toetajad:
Kadi HeinsaluPeatoimetajaTel: 667 0451
Violetta RiidasToimetajaTel: 667 0454
Siret TrullAjakirjanik-toimetajaTel: 667 0446
Triin Tabur Meditsiiniuudiste toimetajaTel: 6670 455
Karin TammMeditsiiniuudiste sündmuse juhtTel: 513 8862
Maarja KõrvMeditsiinimeedia müügijuhtTel: 5257708