Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.
Kas gluteenitalumatus on ikka olemas?
Inimesi, kes loobuvad gluteenitalumatust põhjenduseks tuues leivast, pastast ja paljust muustki, on üha rohkem. Kuid kas see seisund ka tegelikult eksisteerib, küsib Tarbija24?
Austraalia professor Peter Gibson on gluteeni põhjalikult uurinud ning pole sellise olukorra üle sugugi üllatunud. Veel aasta tagasi oleks ta näiteks isegi nõustunud, et gluteen on kahjulik ning seda tuleks vältida. Kuid tema viimane uuring näitab hoopis midagi muud: gluteenitalumatust pole lihtsalt olemas, kirjutab Shape.com.
Juhime tähelepanu, et Sul on õigus keelata oma kontaktandmete kasutamine samasuguste toodete või teenuste otseturustuse tegemiseks võttes Äripäevaga ühendust aadressil [email protected] või telefonil 667 0099.
Jaga lugu
Liitu Meditsiiniuudiste iganädalase uudiskirjaga, et ükski oluline teema valdkonnas ei jääks märkamata.