Autor: Triin Tabur • 4. juuli 2014
Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

Hiiumaa haigla eelarvekriisis, augustist kipub nappima ka palgaraha 

Täna, 4. juulil on Hiiumaal sotsiaalministeeriumi terviseala asekantsler Ivi Normet, Eesti haigekassa juhatuse esimees Tanel Ross ja Pärnu osakonna direktor Kaljo Poldov. Kokkusaamise üks olulisi teemasid on Hiiumaa haigla eelarveaugu katmine.

Puudujääk haigla eelarves tekkis pärast kiirabiteenuse üleandmist Põhja-Eesti Regionaalhaiglale tänavu 1. jaanuarist. Eelarveauk on suurusjärgus 130 000 eurot aastas.

Haigla omalt poolt on rakendanud kokkuhoiumeetmeid ja töökohti koondanud. Haigla pearaamatupidaja Vally Randviiru sõnul pole tänavu sellest erilist kokkuhoidu loota, kuna maksta tuli koondamistasusid ja palgale võtta ligi kümme uut töötajat. Varem ühildati kiirabi ja haigla valved, osutades nii teenuseid säästlikumalt.

Liitu Meditsiiniuudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Liitu Meditsiiniuudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Kadi HeinsaluMeditsiiniuudiste peatoimetajaTel: 6670 451
Violetta RiidasMeditsiiniuudiste toimetajaTel: 6670 454
Margot VentMeditsiiniuudiste toimetajaTel: 6670 446
Kristiina KäitMeditsiiniuudiste toimetajaTel: 58552330
Karin TammMeditsiiniuudiste sündmuse juhtTel: 513 8862
Minna Liisi LiivrandMeditsiiniuudiste sündmuste projektijuhtTel: 6670 230
Maarja KõrvMeditsiinimeedia müügijuhtTel: 5257708
TellimiskeskusTel: 667 0099