Autor: Siret Trull • 21. aprill 2014
Ainult tellijatele

Hiiumaa haigla eelarve on miinuses

Alates 1. jaanuarist 2014 osutab kiirabiteenust Hiiu maakonnas SA Põhja-Eesti Regionaalhaigla. Seoses sellega väheneb Hiiumaa haigla 2014. a. tulu ca 360 tuhande euro võrra (vähenevad ka kiirabiteenuse osutamisega seotud kulud).

Kuna elanike vähesuse tõttu saarel on kiirabi väljakutseid ööpäevas keskmiselt 3 kuni 4, siis täitis kiirabi personal samaaegselt ka haigla valvearsti, EMO meditsiiniõe ja haigla autojuhi tööülesandeid. Alates jaanuarist peab haigla finantseerima arsti ja EMO meditsiiniõe ööpäevaringse valve, samuti haigla autojuhi ametikoha. „Tulenevalt sellest on aastaaruande esitamise ajal SA Hiiumaa Haigla eelarve miinuses ca 130 tuhande euro ulatuses. Kuna on otsus, et Hiiumaal peab haigla oma tegevust jätkama, siis tegeldakse eelarve tasakaalustamisega nii haigla siseselt kui ka sotsiaalministeeriumi ja haigekassa poolt,“ kirjutas haigla juhatuse liige Gennadi Aavik 2013. aasta majandusaruandes, mis on allkirjastatud tänavu  11. aprillil.

Kui oled juba tellija, siis logi sisse või vormista tellimus
EraisikEttevõte
Olen tingimustega nõus
Kaardimaksega
Mobiilimaksega
Jaga lugu
Mu.ee toetajad:
Kadi HeinsaluPeatoimetajaTel: 667 0451
Violetta RiidasToimetajaTel: 667 0454
Siret TrullAjakirjanik-toimetajaTel: 667 0446
Triin Tabur Meditsiiniuudiste toimetajaTel: 6670 455
Karin TammMeditsiiniuudiste sündmuse juhtTel: 513 8862
Maarja KõrvMeditsiinimeedia müügijuhtTel: 5257708