Autor: Violetta Riidas • 23. september 2014
Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

Riiklik lepitaja: haigekassa ei ole põhjatu rahaauk 

Riikliku lepitaja Henn Pärna hinnangul ei ole tervishoiutöötajate kollektiivlepingu puhul küsimus pelgalt palgasoovide rahuldamises – pigem puudutab probleem kogu ühiskonda ja arusaamist, et haigekassa ei ole põhjatu auk, kust raha võtta, kirjutas Tervis.Postimees.

«Minu nägemus on, et samamoodi edasi minna ei saa ja siin ei ole küsimus ainult haigekassas või arstide ja haiglate liidus, vaid ka ühiskondlikes hoiakutes. See aeg, kus kujutatakse ette, justkui haigekassa oleks põhjatu auk ja ühiskond võib sealt vabalt aru andmata kulutada, on läbi,» ütles Pärn Postimehele.

Tervishoiutöötajad ja nende tööandjad pöördusid riikliku lepitaja poole pärast seda, kui möödunud esmaspäeval toimunud kollektiivlepingu läbirääkimistel ei õnnestunud taas kokkuleppele jõuda.

Liitu Meditsiiniuudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Liitu Meditsiiniuudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Kadi HeinsaluMeditsiiniuudiste peatoimetajaTel: 6670 451
Violetta RiidasMeditsiiniuudiste toimetajaTel: 6670 454
Margot VentMeditsiiniuudiste toimetajaTel: 6670 446
Kristiina KäitMeditsiiniuudiste toimetajaTel: 58552330
Karin TammMeditsiiniuudiste sündmuse juhtTel: 513 8862
Minna Liisi LiivrandMeditsiiniuudiste sündmuste projektijuhtTel: 6670 230
Maarja KõrvMeditsiinimeedia müügijuhtTel: 5257708
TellimiskeskusTel: 667 0099