Autor: Violetta Riidas • 29. oktoober 2014
Ainult tellijatele

Ebola viirusel on ürgsed juured

Veel üsna hiljuti arvasid viroloogid, et verejookse ja palavikku tekitavad filoviirused – Ebola ja selle lähedane sugulane Marburgi viirus - tekkisid umbes kümme tuhat aastat tagasi. Uus uurimus nihutab ohtlike tõvestajate tekkimise kaugesse minevikku –  aega, kus tekkisid esimesed inimahvid.

USA Buffalo ülikooli teadlane Derek Taylor uuris oma kaastöölistega geene, mida viirused jätavad nakatamise ajal loomade pärilikkusainesse. Filoviirustele iseloomulikke geenijärjestusi leiti erinevate näriliste genoomist, kirjutab Tartu ülikooli teadusportaal Novaator.

Kui oled juba tellija, siis logi sisse või vormista tellimus
EraisikEttevõte
Olen tingimustega nõus
Kaardimaksega
Mobiilimaksega
Jaga lugu
Mu.ee toetajad:
Kadi HeinsaluPeatoimetajaTel: 667 0451
Violetta RiidasToimetajaTel: 667 0454
Siret TrullAjakirjanik-toimetajaTel: 667 0446
Triin Tabur Meditsiiniuudiste toimetajaTel: 6670 455
Karin TammMeditsiiniuudiste sündmuse juhtTel: 513 8862
Maarja KõrvMeditsiinimeedia müügijuhtTel: 5257708