Autor: Triin Tabur • 26. november 2014
Ainult tellijatele

Retseptiõigus õdedele: neli aastat ootamist varsti läbi!

Neli aastat tagasi oktoobri lõpul käisid õdede esindajad sotsiaalministeeriumis ametnikega arutamas, kas ja kuidas oleks neil võimalik saada õigus väljastada ravimiretsepte. Tänavu oktoobri lõpus saatis terviseminister eelnõu lõpuks kooskõlastusringile.

Sotsiaalministeeriumi eelnõu järgi saab ravimi retsepti välja­kirjutamise õiguse perearstiga koos töötav õde sel juhul, kui ta on läbinud kliinilise farmakoloogia täienduskoolituse. Koolitus nimega “Kliinilise farma­koloogia kursus pereõele” on seni toimunud vaid korra – 2011 oktoobrist 2012 veebruarini. Siis lõpetas koolituse 19 pereõde. Edasi jäi asi katki, sest seaduse muutmise protsess lükkus teadmata tulevikku.

Kui oled juba tellija, siis logi sisse või vormista tellimus
EraisikEttevõte
Olen tingimustega nõus
Kaardimaksega
Mobiilimaksega
Jaga lugu
Mu.ee toetajad:
Kadi HeinsaluPeatoimetajaTel: 667 0451
Violetta RiidasToimetajaTel: 667 0454
Siret TrullAjakirjanik-toimetajaTel: 667 0446
Triin Tabur Meditsiiniuudiste toimetajaTel: 6670 455
Karin TammMeditsiiniuudiste sündmuse juhtTel: 513 8862
Maarja KõrvMeditsiinimeedia müügijuhtTel: 5257708