Autor: Triin Tabur • 26. november 2014
Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

Retseptiõigus õdedele: neli aastat ootamist varsti läbi!

Neli aastat tagasi oktoobri lõpul käisid õdede esindajad sotsiaalministeeriumis ametnikega arutamas, kas ja kuidas oleks neil võimalik saada õigus väljastada ravimiretsepte. Tänavu oktoobri lõpus saatis terviseminister eelnõu lõpuks kooskõlastusringile.

Sotsiaalministeeriumi eelnõu järgi saab ravimi retsepti välja­kirjutamise õiguse perearstiga koos töötav õde sel juhul, kui ta on läbinud kliinilise farmakoloogia täienduskoolituse. Koolitus nimega “Kliinilise farma­koloogia kursus pereõele” on seni toimunud vaid korra – 2011 oktoobrist 2012 veebruarini. Siis lõpetas koolituse 19 pereõde. Edasi jäi asi katki, sest seaduse muutmise protsess lükkus teadmata tulevikku.

Liitu Meditsiiniuudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Liitu Meditsiiniuudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Kadi HeinsaluMeditsiiniuudiste peatoimetajaTel: 6670 451
Violetta RiidasMeditsiiniuudiste toimetajaTel: 6670 454
Margot VentMeditsiiniuudiste toimetajaTel: 6670 446
Kristiina KäitMeditsiiniuudiste toimetajaTel: 58552330
Karin TammMeditsiiniuudiste sündmuse juhtTel: 513 8862
Minna Liisi LiivrandMeditsiiniuudiste sündmuste projektijuhtTel: 6670 230
Maarja KõrvMeditsiinimeedia müügijuhtTel: 5257708
TellimiskeskusTel: 667 0099