Autor: Kadi Heinsalu • 4. detsember 2014
Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

Proviisorite koja juht ennustab maa-apteekidele kadu

Riigikokku jõudnud ravimiseaduse muutmise eelnõu vastuvõtmine tähendaks surmaotsust tänastele veel säilinud maa-apteekidele ja proviisorapteekidele, kirjutab Eesti Proviisorite Koja juhatuse esimees Karin Alamaa-Aas.

20. novembril riigikogu menetlusse antud eelnõu väidetav eesmärk on tagada apteegiteenuse kättesaadavus maapiirkondades. Paraku sisaldab eelnõu üksnes kosmeetilist ja näiliselt maaelanikke toetavat regulatsiooni, tegelemata ühegi ravimituru reaalse probleemiga. Jääb mulje, et enne valimisi tahetakse saada kirja formaalne linnuke ning tegelike murede lahendamine ei huvita kedagi. Pea liiva alla peitmine viib aga asjade halvenemiseni. Suurketid ja muud ärimehed saavutaksid lõpliku turu ümbermängimise, mille käigus saabub absoluutne ketistumine.

Eelnõu tähendab apteegituru paduliberaliseerimist maaelanike kaitse võltsloosungi all. See ei tasakaalusta apteegiturgu ega kaitse maa-apteeke, kuigi seda nõudis riigikohus oma 2013. aasta 9. detsembri otsuses. Kuna maa-apteegid satuvad otsese löögi alla, siis maaelanike olukord hoopis halveneb.

Liitu Meditsiiniuudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Liitu Meditsiiniuudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Kadi HeinsaluMeditsiiniuudiste peatoimetajaTel: 6670 451
Violetta RiidasMeditsiiniuudiste toimetajaTel: 6670 454
Margot VentMeditsiiniuudiste toimetajaTel: 6670 446
Kristiina KäitMeditsiiniuudiste toimetajaTel: 58552330
Karin TammMeditsiiniuudiste sündmuse juhtTel: 513 8862
Minna Liisi LiivrandMeditsiiniuudiste sündmuste projektijuhtTel: 6670 230
Maarja KõrvMeditsiinimeedia müügijuhtTel: 5257708
TellimiskeskusTel: 667 0099