Autor: Violetta Riidas • 9. oktoober 2015
Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

Aju lümfiteede uuringud Soomes saavad miljonirahastuse

Foto: wikipedia.org
Helsingi ülikooli, Wihuri teadusasutuse ja Ita-Soome ülikooli uurijate ühine uuring, milles avastati kesknärvisüsteemist lümfiteed, sai Jane ja Aatos Erko fondilt 1,1 miljoni euro suuruse toetuse.

Akadeemik Kari Alitalo, professor Heikki Tanila, akadeemik Asla Pitkäse, professor Jari Koistinaho ja akadeemik Seppo Ylä-Herttuala uurivad ajukelmes asuvate lümfiteede rolli neuroloogiliste haiguste nagu Alzheimer ja ajuinfarkt kujunemisel, samuti peatraumade korral, kirjutas Mediuutiset.

Liitu Meditsiiniuudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Liitu Meditsiiniuudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Kadi HeinsaluMeditsiiniuudiste peatoimetajaTel: 6670 451
Violetta RiidasMeditsiiniuudiste toimetajaTel: 6670 454
Margot VentMeditsiiniuudiste toimetajaTel: 6670 446
Kristiina KäitMeditsiiniuudiste toimetajaTel: 58552330
Karin TammMeditsiiniuudiste sündmuse juhtTel: 513 8862
Minna Liisi LiivrandMeditsiiniuudiste sündmuste projektijuhtTel: 6670 230
Maarja KõrvMeditsiinimeedia müügijuhtTel: 5257708
TellimiskeskusTel: 667 0099