• 26.10.15, 13:30
Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine

WHO võrdleb töödeldud liha mõju organismile asbesti ja arseeniga

Töödeldud lihas võivad aja jooksul moodustuda vähkitekitavad ained, mistõttu tasub seda süüa minimaalselt.
Küpsetatud lihatükid.
  • Küpsetatud lihatükid.
  • Foto: Scanpix/Caro
Maailma Terviseorganisatsioon (WHO) avaldas täna aruande terviseriskidest töödeldud liha söömisel, vahendas Postimehe terviseportaal.

Seotud lood

Uudised
  • 17.12.17, 07:00
Liha tarbimine võib suurendada diabeedi riski
Singapuris läbi viidud rahvastikupõhine uuring on kinnitanud, et punase liha ja linnuliha intensiivne tarbimine võib inimestel diabeedi riski suurendada. Kala ja karploomade söömisega aga teadlaste sõnul riski ei kaasne.
Uudised
  • 28.10.15, 14:30
Eesti teadlased on WHO raporti suhtes kriitilised
Eesti teadlased leiavad, et töödeldud liha võrdlemine suitsetamise kahjulikkusega on kohatu.
  • ST
Sisuturundus
  • 25.04.25, 13:56
Digilahendus meditsiinis: personaalsed tööriided asenduvad nutika renditeenusega
Kui varem oli igal tervishoiutöötajal isiklik kittel, siis tänapäeva haiglates ja kliinikutes kasutatakse üha enam renditavaid tööriideid, mis on jagatud, kuid hügieenilised ja alati jälgitavalt hooldatud. Tööriiete korrektne hooldus on meditsiiniasutustes hädavajalik – see aitab vältida bakterite, viiruste ja muude haigusetekitajate levikut ning tagada ohutuse nii personalile kui patsientidele. Kaasaegne tehnoloogia võimaldab kogu protsessi digitaliseerida ja vähendada riske miinimumini.

Hetkel kuum

Liitu uudiskirjaga

Telli uudiskiri ning saad oma postkasti päeva olulisemad uudised.

Tagasi Meditsiiniuudised esilehele