• 26.10.15, 13:30
Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine

WHO võrdleb töödeldud liha mõju organismile asbesti ja arseeniga

Töödeldud lihas võivad aja jooksul moodustuda vähkitekitavad ained, mistõttu tasub seda süüa minimaalselt.
Küpsetatud lihatükid.
  • Küpsetatud lihatükid.
  • Foto: Scanpix/Caro
Maailma Terviseorganisatsioon (WHO) avaldas täna aruande terviseriskidest töödeldud liha söömisel, vahendas Postimehe terviseportaal.

Seotud lood

Uudised
  • 17.12.17, 07:00
Liha tarbimine võib suurendada diabeedi riski
Singapuris läbi viidud rahvastikupõhine uuring on kinnitanud, et punase liha ja linnuliha intensiivne tarbimine võib inimestel diabeedi riski suurendada. Kala ja karploomade söömisega aga teadlaste sõnul riski ei kaasne.
Uudised
  • 28.10.15, 14:30
Eesti teadlased on WHO raporti suhtes kriitilised
Eesti teadlased leiavad, et töödeldud liha võrdlemine suitsetamise kahjulikkusega on kohatu.
  • ST
Sisuturundus
  • 27.06.25, 16:26
Kas Euroopa tervishoid suudab ajaga kaasas käia? Uuenduslik ravi vajab kiiremat teed patsientideni
OECD värskes aruandes „Health at a Glance 2024“ prognoositakse, et aastaks 2050 on Euroopa Liidus (EL) üle 65-aastaseid inimesi juba kolmandik elanikkonnast. Kui lisada sellele elustiiliga seotud riskitegurid ja sotsiaalmajanduslikud erinevused, on selge, et Euroopa peab kiiresti ajakohastama oma tervishoiusüsteeme, et parandada patsientide elukvaliteeti.

Hetkel kuum

Liitu uudiskirjaga

Telli uudiskiri ning saad oma postkasti päeva olulisemad uudised.

Tagasi Meditsiiniuudised esilehele