Ainult tellijatele
17. detsember 2017
Ainult tellijatele

Liha tarbimine võib suurendada diabeedi riski

Küpsetatud lihatükid.
Autor: Scanpix/Caro

Singapuris läbi viidud rahvastikupõhine uuring on kinnitanud, et punase liha ja linnuliha intensiivne tarbimine võib inimestel diabeedi riski suurendada. Kala ja karploomade söömisega aga teadlaste sõnul riski ei kaasne.

Singapuri Duke-NUS meditsiinikooli kliiniliste teaduste professor Woon-Puay Koh vaatles koos kolleegidega seost punase liha, linnuliha, kala ja karploomade ning II tüübi diabeedi vahel, võttes arvesse heemse raua (lihast omastatava raua) mõju.

Lugemiseks logi sisse või registreeri oma tervishoiutöötaja registrikood.

VORMISTA TELLIMUS KOHE JA SAAD:

  • Ligipääsu kõigile lukus lugudele, mis ei nõua meedikukoodi
  • Meedikukood annab ligipääsu ajalehele PDF-ile
  • Meedikukood annab ligipääsu ajakirja Meditsiin Fookuses PDF-ile
  • Tellimus sisaldab Meditsiiniuudiste uudiskirja
Jaga lugu
Mu.ee toetajad:
Kadi HeinsaluMeditsiiniuudiste peatoimetajaTel: 6670 451
Violetta RiidasMeditsiiniuudiste toimetajaTel: 6670 454
Margot VentMeditsiiniuudiste toimetajaTel: 6670 446
Triin Tabur Meditsiiniuudiste toimetajaTel: 6670 455
Karin TammMeditsiiniuudiste sündmuse juhtTel: 513 8862
Hanna SultsMeditsiiniuudiste sündmuste projektijuhtTel: 6670 385
Maarja KõrvMeditsiinimeedia müügijuhtTel: 5257708