10. november 2015
Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

Õiguskantsler pole rahul terviseameti tegevusega seoses surmajuhtumiga psühhiaatriahaiglas

Terviseameti peadirektor Tiiu Aro
Foto: Erik Prozes
Õiguskantsler Ülle Madise alustas omal algatusel menetlust hindamaks, kuidas tagatakse psühhiaatriahaiglates inimese õigust elule. Analüüs keskendus Terviseameti tegevusele Wismari haiglas patsiendi surmaga lõppenud rünnaku ärahoidmisel ning selle asjaolude uurimisel.

Menetluse tulemusel on õiguskantsler seisukohal, et Terviseamet rikkus põhiõiguste ja -vabaduste tagamise põhimõtet, kuna: saadetud kirjas ettepaneku:

Liitu Meditsiiniuudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Liitu Meditsiiniuudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Kadi HeinsaluMeditsiiniuudiste peatoimetajaTel: 6670 451
Violetta RiidasMeditsiiniuudiste toimetajaTel: 6670 454
Margot VentMeditsiiniuudiste toimetajaTel: 6670 446
Kristiina KäitMeditsiiniuudiste toimetajaTel: 58552330
Karin TammMeditsiiniuudiste sündmuse juhtTel: 513 8862
Minna Liisi LiivrandMeditsiiniuudiste sündmuste projektijuhtTel: 6670 230
Maarja KõrvMeditsiinimeedia müügijuhtTel: 5257708
TellimiskeskusTel: 667 0099