10. november 2015
Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

Õiguskantsler: Wismari haiglas toimuv ohjeldamine ei pruugi olla piisavalt turvaline

Foto: Andras Kralla
Õiguskantsleri Ülle Madise nõunikud kontrollisid augustis Wismari haiglat eesmärgiga hinnata 2014. aastal tehtud õiguskantsleri soovituste täitmist.

Haigla peaarstile saadetud kirjas tuuakse välja, et 2014. aasta kontrollkäiguga võrreldes on haiglas paranenud ravimite käitlemist puudutav ning patsiendid on senisest enam kursis enda ravi puudutavate küsimustega. Edasiminekuna on haigla hakanud teavitama Terviseametit pikematest ohjeldamisjuhtudest. Samas ei ole haigla teinud muudatusi jälgimisruumi sisustuses ning ohjeldatud patsientide jälgimist puudutavas töökorralduses, mistõttu ei pruugi jälgimisruumis toimuv ohjeldamine siiani olla piisavalt turvaline. Samuti esineb jätkuvalt vajakajäämisi ohjeldusmeetmete rakendamise dokumenteerimisel.

Liitu Meditsiiniuudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Kadi HeinsaluMeditsiiniuudiste peatoimetajaTel: 6670 451
Violetta RiidasMeditsiiniuudiste toimetajaTel: 6670 454
Margot VentMeditsiiniuudiste toimetajaTel: 6670 446
Kristiina KäitMeditsiiniuudiste toimetajaTel: 58552330
Karin TammMeditsiiniuudiste sündmuse juhtTel: 513 8862
Minna Liisi LiivrandMeditsiiniuudiste sündmuste projektijuhtTel: 6670 230
Maarja KõrvMeditsiinimeedia müügijuhtTel: 5257708