Ossinovski: investeeringuga me anname perearstide meeskondadele rohkem jõudu

Tervise- ja tööminister Jevgeni Ossinovski.
Tervise- ja tööminister Jevgeni Ossinovski.

Tervise- ja tööminister Jevgeni Ossinovski vastas esmaspäeval arupärimisele investeeringute kohta tervisekeskustesse ning märkis, et koos Euroopa Liidu vahendite ja taotlejate kaasfinantseeringuga investeeritakse esmatasandi arstiabisse umbes 115 miljonit eurot.

Viktor Vassiljev, Valeri Korb, Marika Tuus-Laul, Dmitri Dmitrijev, Aadu Must, Jaanus Karilaid, Kersti Sarapuu, Kadri Simson, Olga Ivanova, Mailis Reps, Siret Kotka, Lauri Laasi, Peeter Ernits, Märt Sults, Mihhail Korb ja Enn Eesmaa soovisid oma arupärimisega saada selgitusi perioodil 2014-2023 tehtavate investeeringute kohta tervisekeskustesse (nr 78).

„Ühelt poolt me tõepoolest investeerime vahendeid esmatasandi tervishoiuteenuse osutajate infrastruktuuri ehk piltlikult öeldes ajakohastame perearstikeskusi,“ rääkis Jevgeni Ossinovski. „Aga teiselt poolt ei ole tegemist lihtsalt hoonete rekonstrueerimisega, vaid suurema tervishoiupoliitilise muudatusega, millega me anname perearstide meeskondadele rohkem jõudu, suuremat rolli.“

Ministri sõnul laiendatakse näiteks pereõdede õigusi perearstide meeskonnas ning muudatuste eesmärgiks on parema ja kvaliteetsema esmatasandi tervishoiuteenuse tagamine, mis ühelt poolt suurendab arstiabi kättesaadavust ja teiselt poolt vähendab survet eriarstiabile, mis vähendab ravijärjekordasid haiglates.

„Kokku on planeeritud Euroopa Liidu vahenditest investeerida tervishoiuteenuse infrastruktuuri ajakohastamisse 85 miljonit eurot ja koos taotlejate kaasfinantseeringuga investeeritakse kokku esmatasandisse aastani 2020+ umbes 115 miljonit eurot,“ lisas ta.

Lisa kommentaar

Raadio ettevõtlikule inimesele

Hetkel eetris

JÄLGI MEDITSIINIUUDISEID SOTSIAALMEEDIAS:

RSS

Seotud lood

Küsitlus

Valdkonna tööpakkumised

Meditsiini­uudised

12. veebruar 2019

Laadi PDF

Meditsiin Fookuses

veebruar 2019

Laadi PDF

Tervise­uudised

veebruar 2019

Laadi PDF

Meditsiiniuudiseid ja mu.ee saavad tellida vaid need isikud, kellel on kehtiv retseptikirjutamise õigus. Toimetusel on õigus seda küsida ja kontrollida.