10. detsember 2015
Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

Vabaerakond nõuab Arto Aasalt koondamistega seoses selgitusi

Monika Haukanõmm
Foto: Delfi
Vabaerakondlasest riigikogu sotsiaalkomisjoni aseesimehe Monika Haukanõmme sõnul on riigihalduse minister Arto Aasa koondamisnõuded haiglate suhtes ebamõistlikult suured ning ministri toon on lubamatult ülbe ja ähvardav.

"Kliinikumilt nõutakse 85 töökoha koondamist, mis on ligi 14% personalist ehk väga palju. Samasugust tegevust oodatakse ka Põhja-Eesti Regionaalhaiglalt. Tervishoiuasutuste keeldumine jõhkrast kärpeplaanist on arusaadav, kuna Eesti tervishoius on töötegijaid puudu ja raha vähe ning eaka elanikkonna osakaalu tõus paneb meditsiini suurema koormuse alla. Samas on valitsuse väljatöötatud avaliku sektori koondamiskava lihtsakoeline tabelarvutus ja ei arvesta valdkondade eripära ning ei ole osapooltega piisavalt läbi räägitud. See võib viia avaliku sektori säästukava hävinguni," rääkis Monika Haukanõmm.

Liitu Meditsiiniuudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Liitu Meditsiiniuudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Kadi HeinsaluMeditsiiniuudiste peatoimetajaTel: 6670 451
Violetta RiidasMeditsiiniuudiste toimetajaTel: 6670 454
Margot VentMeditsiiniuudiste toimetajaTel: 6670 446
Kristiina KäitMeditsiiniuudiste toimetajaTel: 58552330
Karin TammMeditsiiniuudiste sündmuse juhtTel: 513 8862
Minna Liisi LiivrandMeditsiiniuudiste sündmuste projektijuhtTel: 6670 230
Maarja KõrvMeditsiinimeedia müügijuhtTel: 5257708
TellimiskeskusTel: 667 0099