Pildid: Eesti Aasta Arst 2015 on doktor Peep Talving

Eesti Aasta Arstiks 2015 kirurg Peep Talving
Eesti Aasta Arstiks 2015 kirurg Peep Talving

Eesti Tervise Fond ning portaali www.arst.ee lugejad valisid Eesti Aasta Arstiks 2015 kirurg Peep Talvingu, kes on Põhja-Eesti Regionaalhaigla kirurgiakliiniku ülemarst, Tartu Ülikooli arstiteaduskonna õppejõud ning Tartu kirurgiakliiniku arst-konsultant.

„Dr. Peep Talving on paljudele hea arsti võrdkuju – tark, korrektne, julge ning väärikas,“ lausus Eesti Tervise Fondi juhataja Eero Merilind. „Tervishoiusüsteemis on vaja inimesi, kes julgevad otsustada kriitilisel hetkel ning nad päästavad sellega elusid. Sellistest arstidest peaks eeskuju võtma terve Eesti tervishoiusüsteem, mis  juba ammu ootab julgeid otsuseid ning kaalutletud tegutsemist, et jääda ellu ning elada täisväärtuslikult.“

Peep Talving  sõnas, et aasta arstiks valimine on tema jaoks suur tunnustus  ning talle meeldib taas Eestis olla ja siin töötada. „Mul on hea meel, et olen saanud  oma teadmiste ja oskustega Eestile kasulik olla. Akadeemilise kirurgia sammasteks on haigete ravi, teadustöö, residentide-tudengite õpetamine ja projektide juhtimine – need tegevused olid sel aastal aktiivselt minu fookuses. Kindlasti tuleb minu jaoks järgmine aasta sama sisukas ja töine kui oli 2015.“

Talving alustas arstiteaduse õpinguid Tartu Ülikoolis ning jätkas Rootsis Karolinska Instituudis. Seejärel viis töö Talvingu New Yorki Bronx Municipal Hospitali ning Groote Schuur Hospitali Kaplinnas Lõuna-Aafrikas. Talving kaitses doktorikraadi Karolinska Instituudis 2006, tegi Kaplinnas traumakirurgia profileeritud koolituse ja töötas Karolinska ülikoolihaigla erakorralise kirurgia keskuses kuni 2008. Enne Eestisse naasmist 2013. aastal töötas dr. Talving Los Angelese Maakonna ja Lõuna-Kalifornia Ülikooli Haigla traumakirurgide meeskonnas traumakirurgi ja õppejõuna.

Talving on avaldanud arvukalt artikleid maailma teadusajakirjades, lisaks on ta kirjutanud oma kogemustest mitmeid peatükke traumakirurgide käsiraamatutesse. Talving on instruktor paljudes rahvusvahelistes traumakirurgia koolitustes.

14. Eesti Aasta Arsti valisid portaali www.arst.ee lugejad ning þürii, mille koosseisu kuulusid Evelin Ilves, Põhja-Eesti Regionaalhaigla Kardioloogiakeskuse teadusjuht professor Margus Viigimaa ja Eesti Tervise Fondi juhatuse esimees Eero Merilind.

SA Eesti Tervise Fond on asutatud 25. mail 2007, mille eesmärk on eesti rahva tervise areng, aktiivse eluea pikenemine, tervislike eluviiside propageerimine ning terviseteabe jagamine.

Galerii

Lisa kommentaar

Raadio ettevõtlikule inimesele

Hetkel eetris

JÄLGI MEDITSIINIUUDISEID SOTSIAALMEEDIAS:

RSS

Seotud lood

Küsitlus

Valdkonna tööpakkumised

Meditsiini­uudised

12. veebruar 2019

Laadi PDF

Meditsiin Fookuses

veebruar 2019

Laadi PDF

Tervise­uudised

veebruar 2019

Laadi PDF

Meditsiiniuudiseid ja mu.ee saavad tellida vaid need isikud, kellel on kehtiv retseptikirjutamise õigus. Toimetusel on õigus seda küsida ja kontrollida.