Autor: Mari Amos • 11. jaanuar 2016
Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

Lubades arstidel töötada 24 tundi või kauem järjest rikub Kreeka EL õigust

Foto: Jassu Hertsmann
Tööaja korralduse direktiivi kohaselt ei tohi nädala summeritud tööaeg ületada 48 tundi ja kõigil töötajatel on iga 24 tunnise tööperioodi jooksul õigus vähemalt 11 tunnisele katkematule puhkeajale. Iga 7-päevase ajavahemiku jooksul on töötajal õigus saada lisaks katkematut puhkust vähemalt 24 tundi.

Kümme Kreeka tervishoiutöötajate ühingut esitasid Euroopa Komisjonile kaebuse. Ühingute kohaselt on arstid ning residendid siseriikliku õiguse kohaselt kohustatud töötama nädalas keskmiselt 60-93 tundi. Lisaks peavad arstid töötama sageli oma töökohal järjest 32 tundi ilma võimaluseta minimaalsele päevasele ja nädalasele puhkeajale.

Liitu Meditsiiniuudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Liitu Meditsiiniuudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Kadi HeinsaluMeditsiiniuudiste peatoimetajaTel: 6670 451
Violetta RiidasMeditsiiniuudiste toimetajaTel: 6670 454
Margot VentMeditsiiniuudiste toimetajaTel: 6670 446
Kristiina KäitMeditsiiniuudiste toimetajaTel: 58552330
Karin TammMeditsiiniuudiste sündmuse juhtTel: 513 8862
Minna Liisi LiivrandMeditsiiniuudiste sündmuste projektijuhtTel: 6670 230
Maarja KõrvMeditsiinimeedia müügijuhtTel: 5257708