Autor: Violetta Riidas • 6. jaanuar 2016
Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

Uue kollektiivlepingu projekt

Kollektiivlepingu läbirääkimised 28. mail 2014. aastal Lääne-Tallinna Keskhaiglas.
Foto: Andras Kralla
Käesolev kollektiivleping on sõlmitud vabatahtliku kokkuleppe ja vastastikuse usalduse alusel järgmiste poolte vahel: tervishoiu korralduse ja rahastamise eest vastutajad – Sotsiaalministeerium ja Eesti Haigekassa; tööandjate esindajad – Eesti Haiglate Liit, Eesti Perearstide Selts, Eesti Kiirabi Liit; töötajate esindajad – Eesti Arstide Liit, Eesti Tervishoiutöötajate Kutseliit, Eesti Õdede Liit (edaspidi nimetatud Pooled), pidades esmatähtsaks kvaliteetse arstiabi ja õendusabi kättesaadavust kõigile patsientidele ja lähtudes demokraatlikus ühiskonnas tunnustatud sotsiaalse dialoogi põhimõtetest ning teadmises et 1. Vabariigi Valitsus kehtestab Haigekassa nõukogu ettepanekul Haigekassa tervishoiuteenuste loetelu, mille tervishoiuteenuste hinnad sisaldavad palgakomponenti vähemalt * alates 01.01.2017eriarstile 12 eurot tunnis, õele 6.45 eurot tunnis ning hooldajale 3.90 eurot tunnis; * alates 01.01.2018eriarstile 14 eurot tunnis, õele 7.20 tunnis ning hooldajale 4.30 eurot tunnis. 2. Riigieelarve koostamisel arvestatakse arst-residentide ja teiste riigieelarvest rahastatavate tervishoiutöötajate palgakulu vähemalt vastavalt käesolevas kollektiivlepingus kokkulepitud tunnitasu alammääradele.

2. Töötasu

Liitu Meditsiiniuudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Liitu Meditsiiniuudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Kadi HeinsaluMeditsiiniuudiste peatoimetajaTel: 6670 451
Violetta RiidasMeditsiiniuudiste toimetajaTel: 6670 454
Margot VentMeditsiiniuudiste toimetajaTel: 6670 446
Kristiina KäitMeditsiiniuudiste toimetajaTel: 58552330
Karin TammMeditsiiniuudiste sündmuse juhtTel: 513 8862
Minna Liisi LiivrandMeditsiiniuudiste sündmuste projektijuhtTel: 6670 230
Maarja KõrvMeditsiinimeedia müügijuhtTel: 5257708